УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Школярі Вугледара завітали на екскурсію до Міграційної служби міста

Школярі Вугледара завітали на екскурсію до Міграційної служби міста

Школярі  Вугледара завітали на екскурсію до  Міграційної служби міста

10-го грудня світ відзначає Міжнародний День захисту прав людини, адже саме цього дня Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття. Процес формування прав людини пройшов довгий шлях свого розвитку, тісно пов'язаний з історією розвитку суспільства. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.

Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини працівники територіальних підрозділів Головного управління ДМС України в Донецькій області розпочали активну участь в зазначених заходах.

Так, працівники Вугледарського міського сектору, Галина Корнієнко та Людмила Соколова, провели з учнями 9 класу Вугледарського навчально-виховного комплексу «Політехнічний ліцей – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» інформаційну роботу  під час якої розповіла їм про основні засади Загальної Декларації з прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року та окремо зупинилися на питаннях, стосовно діяльності міграційної служби – зокрема щодо забезпечення громадянину права вільного вибору місця перебування, безперешкодного виїзду з країни та повернення до неї тощо.

Спілкуючись із учнями Галина Корнієнко розповіла школярам щодо пріоритетності прав і свобод людини, як визначального чинника під час визначення державної політики, прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Роз’яснено, що важливим засобом захисту прав та свобод людини є гарантії, які забезпечують процес дотримання прав та законних інтересів людини, обговорено основні фактори підвищення дієвості роботи механізму соціально-правового захисту прав людини, а саме підвищення рівня правової культури і свідомості всіх суб’єктів права.

Окремо,  співробітники Вугледарського МС розповіли про необхідність своєчасного оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки молодим людям, яким виповнилось 14 років, оскільки без ID-картки, як нагадує Міністерство освіти і науки, їх не допустять до зовнішнього незалежного оцінювання. Наявність ID-картки  є актуальною для тих школярів, які в 2020 році планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу. Під час спілкування із учнями зазначили про переваги паспорта у формі ID-картки.

 Сподіваємось, що інформація та знання, отримані під час бесіди, суттєво  підвищить рівень правових знань у школярів.

Головне управління ДМС у Донецькій області