Школярі Вугледара завітали на екскурсію до Міграційної служби міста

Школярі Вугледара завітали на екскурсію до Міграційної служби міста

Школярі  Вугледара завітали на екскурсію до  Міграційної служби міста

10-го грудня світ відзначає Міжнародний День захисту прав людини, адже саме цього дня Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття. Процес формування прав людини пройшов довгий шлях свого розвитку, тісно пов'язаний з історією розвитку суспільства. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.

Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини працівники територіальних підрозділів Головного управління ДМС України в Донецькій області розпочали активну участь в зазначених заходах.

Так, працівники Вугледарського міського сектору, Галина Корнієнко та Людмила Соколова, провели з учнями 9 класу Вугледарського навчально-виховного комплексу «Політехнічний ліцей – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» інформаційну роботу  під час якої розповіла їм про основні засади Загальної Декларації з прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року та окремо зупинилися на питаннях, стосовно діяльності міграційної служби – зокрема щодо забезпечення громадянину права вільного вибору місця перебування, безперешкодного виїзду з країни та повернення до неї тощо.

Спілкуючись із учнями Галина Корнієнко розповіла школярам щодо пріоритетності прав і свобод людини, як визначального чинника під час визначення державної політики, прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Роз’яснено, що важливим засобом захисту прав та свобод людини є гарантії, які забезпечують процес дотримання прав та законних інтересів людини, обговорено основні фактори підвищення дієвості роботи механізму соціально-правового захисту прав людини, а саме підвищення рівня правової культури і свідомості всіх суб’єктів права.

Окремо,  співробітники Вугледарського МС розповіли про необхідність своєчасного оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки молодим людям, яким виповнилось 14 років, оскільки без ID-картки, як нагадує Міністерство освіти і науки, їх не допустять до зовнішнього незалежного оцінювання. Наявність ID-картки  є актуальною для тих школярів, які в 2020 році планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу. Під час спілкування із учнями зазначили про переваги паспорта у формі ID-картки.

 Сподіваємось, що інформація та знання, отримані під час бесіди, суттєво  підвищить рівень правових знань у школярів.

Головне управління ДМС у Донецькій області