Міграційники Івано-Франківщини у школах розповідатимуть про конституційні права людини

Міграційники Івано-Франківщини у школах розповідатимуть про конституційні права людини

Міграційники  Івано-Франківщини у школах розповідатимуть про конституційні права людини

Цьогоріч у рамках Всеукраїнського тижня права працівники УДМС та територіальних підрозділів міграційної служби Прикарпаття проведуть у закладах середньої освіти уроки «Права людини» та візьмуть участь у виховних уроках для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі.

Приміром, 9 грудня новий навчальний тиждень для старшокласників Болехівської загальноосвітньої школи №2, що на Долинщині, розпочався із зустрічі з керівником Долинського районного відділу міграційної служби Віталієм Гуликом, який розповів учням про аспекти законодавства України у сфері дотримання конституційних прав людини. Природньо, що під час спілкування з школярами чимало часу було відведено питанням діяльності міграційної служби, порядку оформлення біометричних документів, правил перебування громадян України за умов безвізової поїздки до країн Шенгенської угоди.

Починаючи з 2008 року, щороку у грудні в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини.

Управління ДМС в Івано-Франківській області