Відстоювати свої права міграційники навчали учнів у Кропивницькому

Відстоювати свої права міграційники навчали учнів у Кропивницькому

Відстоювати свої права міграційники навчали учнів у Кропивницькому

Традиційно у грудні вже в одинадцяте проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Головне під час таких заходів – показати важливість правової освіти та виховувати повагу до закону та прав людини.

Працівники Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області розпочали  Всеукраїнський тиждень права з уроку для восьмикласників Гімназії імені Тараса Шевченка у Кропивницькому.

Юрист Міграційної служби області Дмитро Житняк спочатку ознайомив школярів із завданнями Служби. А далі перейшов до актуальних питань для восьмикласників: отримання першого паспорта громадянина України, що таке ID-картка, можливості, які вона надає власнику, та її переваги.

Говорили на уроці як покроково доступно і просто отримати документ, скориставшись електронними сервісами: зареєструватись онлайн у чергу, у визначений час прибути до районного підрозділу Міграційної служби області, а потім чат-бот у Viber або Telegram підкаже коли необхідно забрати готовий перший паспорт.

Завершив урок фахівець з Міграційної служби інтелектуальною грою. Вона була побудована таким чином аби у фіналі показати учням необхідність та  важливість знати та відстоювати свої права і поважати права інших.

Управління ДМС у Кіровоградській області