Разом до правової обізнаності підростаючого покоління

Разом до правової обізнаності підростаючого покоління

Разом до правової обізнаності підростаючого покоління

Традиційно у рамках проведення Всеукраїнського тижня права співробітниками Міграційної служби Луганської області проводяться ряд заходів, серед яких зустріч з учнями навчальних закладів.

Так 10 грудня начальником Рубіжанського підрозділу міграційної служби Луганської області Оленою Стотченко проведено зустріч з учнями комунального закладу «Рубіжанський навчальний реабілітаційний центр «Кришталик». Основною діяльністю закладу є реалізація права на освіту дітей з особливими вадами розвитку та допомога на їхню інтеграцію в суспільстві.

Дітям були зачитані інформаційна лекція освітнього та виховного характеру, орієнтовані на підвищення загальної обізнаності учнів у сфері конституційних прав громадян, а також поглиблення розуміння понять «громадянин»  та  «громадянство»  зокрема.

Із учнями закладу були проведені бесіди з метою підвищення рівня їх правових знань, роз’яснено сферу роботи та перелік адміністративних послуг,  які надаються Міграційною службою. Особова увага Оленою Стотченко була акцентована на тому, що реєстрація на ЗНО не можлива без наявності  ID-картки, якщо учень вже досяг 14-річного віку.

Управління ДМС у Луганській області