Всеукраїнський тиждень права на Житомирщині

Всеукраїнський тиждень права на Житомирщині

Всеукраїнський тиждень права на Житомирщині

В Україні, в рамках Всеукраїнського тижня права, з 9 грудня відбуваються заходи з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та святкування у 2019 році 30-ї річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини. Дана Конвенція є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини.

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися і працівники обласного Управління Державної міграційної служби та її територіальних підрозділів.

В рамках Тижня, в учнівських та студентських колективах організовано  низку право-освітніх заходів.

Для учнівської та студентської молоді проведені цикл лекцій, присвячених проблематиці прав людини, захисту прав учасників операції об’єднаних сил, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, роз’яснені вимоги законодавства України у сфері міграції.

10 грудня у Житомирському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей начальник юридичного відділу Управління ДМС в області Олена Юхимчук провела урок права з тематикою про міграційні процеси, зокрема щодо проведення реформ у сферах міграції, у тому числі протидії нелегальній міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

Заходи, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, тривають.

Управління ДМС у Житомирській області