В Миколаєві учням Загальноосвітньої школи-інтернату для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківської…

В Миколаєві учням Загальноосвітньої школи-інтернату для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки було розʼяснено процедуру оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки

В Миколаєві учням Загальноосвітньої школи-інтернату для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки було розʼяснено процедуру оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки

В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні значно зростає роль правової освіти і правового виховання населення.

Так, 10 грудня 2019 року для працівників УДМС України в Миколаївській області Всеукраїнський Тиждень права  розпочався з Всеукраїнського уроку «Права людини».

Головний спеціаліст відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Станіслав Трофимчук поспілкувався з  учнями 8-х класів Загальноосвітньої школи - інтернату № 5 для дітей – сиріт та дітей позбавлених  батьківської опіки.

 Виховний захід спрямований на роз’яснення статей Загальної декларації прав людини, поглиблення знання учнівської молоді про їх права та обов’язки.

Також маленьким громадянам було розʼяснено процедуру отримання паспорта  громадянина України у вигляді пластикової ID-картки по досягненню 14-ти річного віку, переваги у використанні паспорта нового зразку, захищеності від підробок та захисту суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Станіслав Трофимчук розповів вихованцям школи-інтернату, що отримуючи перший у своєму житті офіційний документ, на якому зображена державна символіка, молоді люди у душі повинні усвідомлювати, що перед ними відкривається нова сторінка моральної зрілості, почуття відповідальності та здатності до виконання своїх обовʼязків перед  суспільством.

На завершенні лекції Станіслав Трофимчук відповів на всі запитання, які цікавили юних громадян нашої держави.

Управління ДМС у Миколаївській області