З роботою Міграційної служби Чернігівської області сьогодні знайомилися учні Чернігівської ЗОШ…

З роботою Міграційної служби Чернігівської області сьогодні знайомилися учні Чернігівської ЗОШ №19

З роботою Міграційної служби Чернігівської області сьогодні знайомилися учні Чернігівської ЗОШ №19

Вже традиційно, щороку у грудні, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права УДМС України в Чернігівській області відвідують учні Чернігівських шкіл.

Так сьогодні, для учнів 9-А класу Чернігівської ЗОШ I-III ступенів №19 в приміщенні Управління міграційної служби Чернігівської області було організовано екскурсію. Начальник відділу у справах іноземців Ганна Шаль ознайомила учнів з особливостями роботи очолюваного нею відділу та коротенько розповіла про основні правила перебування громадян України в країнах ЄС за умовами безвізового режиму .

Під час екскурсії діти також ознайомилися з діяльність Паспортного центру, де мали можливість побачити як на практиці відбувається прийом документів для оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Вікторія Сенюк розповіла учням про необхідність завчасного оформлення паспортів у вигляді ID-картки для участі в ЗНО. Також ознайомила дітей з можливостями Чат-Боту ДМС.

На завершення зустрічі учні отримали відповіді на численні запитання, а також подарунки у вигляді сувенірної продукції.

Управління ДМС у Чернігівській області