В Запоріжжі, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, іноземних студентів ознайомили з…

В Запоріжжі, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, іноземних студентів ознайомили з основами міграційного законодавства

В Запоріжжі,  в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, іноземних студентів ознайомили з основами міграційного законодавства

На Запоріжчині, в рамках заходів до Всеукраїнського тижня права, який в цьому році припав на 9 -13 грудня, спеціалісти відділу по боротьбі з нелегальною міграцією УДМС провели  зустріч з іноземцями, які навчаються у вишах Запоріжжя. Студентам розповіли про їх права, обов’язки та правила  перебування в Україні.

Співробітниками Міграційної служби було наголошено на наслідках порушення іноземцями та ОБГ правил перебування в Україні, зокрема на адміністративній відповідальності, яку іноземці несуть за порушення правил перебування в Україні.         

Присутнім на заході було роз’яснено правові наслідки несвоєчасного виїзду з території України після закінчення навчання або відрахування з вищого навчального закладу та порядок прийняття рішення про примусове повернення/видворення з України. 

Зустріч відбувалася у вигляді діалогу – іноземці мали змогу ставити питання, на які  отримали вичерпні відповіді. 

Управління ДМС у Запорізькій області