Міграційна служба Херсонщини консультує: що робити коли забули ПІН та ПАК коди?

Міграційна служба Херсонщини консультує: що робити коли забули ПІН та ПАК коди?

Міграційна служба Херсонщини консультує: що робити коли забули ПІН та ПАК коди?

До Міграційної служби часто звертаються люди, які при отриманні ID-картки не надали важливості введення персональних ідентифікаційних номерів (ПІН1 і ПІН2) та персональних авторизаційних кодів (ПАК1 і ПАК2) і не  запам’ятали їх. Що робити у таких ситуаціях?

Якщо власник ID-картки забув своїх ПІН- та ПАК-коди і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, його ID-картка  дійсна впродовж терміну її дії. Однак, використання документа буде частково обмеженим.

Якщо ви бажає користуватися ID-карткою у повному обсязі,то  потрібно буде звернутися до будь-якого підрозділу ДМС на території України для оформлення нового паспорту.

Нагадаємо: Під час оформлення ID-картки особа має самостійно придумати і ввести цифрові комбінації — персональні ідентифікаційні номери (ПІН1 і ПІН2) та персональні авторизаційні коди (ПАК1 і ПАК2).

Добре запам’ятовуйте та не розголошуйте стороннім ваші коди —  це персональна інформація, яка не зберігається у системі Державної міграційної служби, вона містяться лише на чіпі ID-картки. У разі внесення додаткової інформації або зміни інформації на  ID-картку власнику необхідно ввести ПІН коди.

ПІН1 призначений для ідентифікації та авторизації доступу до безконтактного електронного носія. ПІН2 – для накладення електронного цифрового підпису. У разі неправильного введення ПІН-кодів тричі поспіль, можливість виправлення буде автоматично заблоковано.

Для розблокування цієї можливості власник ID-картки вводить відповідний ПАК-код: у разі блокування ПІН1 ввести ПАК1, а в разі блокування ПІН2 – ПАК2. Якщо ж ПАК-коди буде введено неправильно 10 разів поспіль, така можливість також автоматично заблокується.

Будьте уважні при отриманні ID-картки та запам’ятовуйте  персональні ідентифікаційні номери (ПІН) та персональні авторизаційні коди (ПАК).

Управління ДМС у Херсонській області