Нині міграційники розповідали про права людини

Нині міграційники розповідали про права людини

Нині міграційники розповідали про права людини

Сьогодні міграційники змінили сферу діяльності і подалися до навчальних закладів Черкащини, аби провести Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та 30-ї річниці прийняття Конвенції ООН про права людини.

Співробітники Кам’янського районного сектору Управління ДМС України в Черкаській області відвідали Грушківську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Катеринопільського районного сектору – Катеринопільску ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2. Слухачами стали здобувачі шкільної освіти 8–11 класів.

Про права і обов’язки дитини говорили з дев’ятикласниками Черкаської ЗОШ № 26 імені І. Ф. Момота співробітники Управління.

Цікаві екскурсії по підрозділах Міграційної служби у смт Чорнобай та смт Маньківка відвідали семикласники Чорнобаївської ЗОШ № 1 та восьмикласники Маньківської ЗОШ № 1.

Міграційники зазначили, що низка прав у дитини виникає від народження, як от право на ім’я, громадянство, піклування, медичну допомогу тощо. З 14 років цей перелік суттєво збільшується. Проте діти мають не тільки права, а й обов’язки. Один із них – отримати паспорт громадянина України при досягненні 14-річного віку. Головне про основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство, на уроках розповідали міграційники.

Управління ДМС у Черкаській області