В Ужгороді відбувся спільний правовий просвітницький захід

В Ужгороді відбувся спільний правовий просвітницький захід

В Ужгороді відбувся спільний правовий просвітницький захід

10 грудня – міжнародний День прав людини. З цієї нагоди міграційники Закарпаття спільно з поліцією провели просвітницький захід в Ужгородській спеціалізованій школі № 3. Урок права для старшокласників провели представник Головного управління ДМС України в області Олександр Радь,  начальник Ужгородського міського відділу міграційної служби Магдалина Бобяк та начальник сектору ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській  області Андрій Курта.

Молодим людям розповіли про історію розвитку самого поняття «права людини». Доступно пояснили основні принципи Загальної декларації прав людини, базові права громадян та механізми їх захисту у повсякденному житті.

Головний спеціаліст відділу юридичного забезпечення міграційної служби області Олександр Радь розповів присутнім про особливості документування 14 – річних громадян паспортом громадянина України у формі ID-картки. Молоді люди отримали інформацію про необхідний перелік документів, строки виготовлення паспорта та термін дії, а також, що робити у випадку втрати документа. Представник поліції наголосив на особливостях застосування адміністративного та кримінального законодавства стосовно підлітків, які скоїли правопорушення.

Урочистим моментом зустрічі стало вручення трьом учням першого громадянського паспорта. Вітаючи власників ID-картки, очільниця міської міграційної служби Магдалина Бобяк зауважила, що паспорт є обов’язковим документом для проходження ЗНО і порадила бути відповідальними та не зволікати з його оформленням.

Головне управління ДМС у Закарпатській області