Всеукраїнський тиждень права в Маріуполі

Всеукраїнський тиждень права в Маріуполі

Всеукраїнський тиждень права в Маріуполі

У рамках Всеукраїнського тижня права працівники територіальних підрозділів міграційної служби Донеччини проводять у закладах середньої освіти уроки «Права людини» та беруть участь у виховних заходах для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі.

Починаючи з 2008 року, щороку у грудні місяці в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини.

Так, 10 грудня школярі Маріупольської загальноосвітньої школи №26 зустрілися з головним спеціалістом Центрального районного відділу міграційної служби м. Маріуполя Ольгою Дзех, яка розповіла учням про аспекти законодавства України у сфері дотримання конституційних прав людини. Під час спілкування зі школярами чимало часу було відведено питанням діяльності міграційної служби, порядку оформлення біометричних документів, правил перебування громадян України за умов безвізової поїздки до країн Шенгенської угоди.

Головне управління ДМС у Донецькій області