На Буковині зареєстровано близько 8 тисяч іноземців та осіб без громадянства

На Буковині зареєстровано близько 8 тисяч іноземців та осіб без громадянства

На Буковині зареєстровано близько 8 тисяч іноземців та осіб без громадянства

Документами, що дозволяють іноземцям та особам без громадянства легально проживати на території України, є посвідки на постійне та тимчасове проживання. 

З минулого року обидва документи оформлюються виключно у вигляді пластикової картки та містять безконтактний електронний носій. Документи старого зразка у вигляді книжечки є дійсними та підлягають обміну у випадку досягнення особою 25 та 45-річного віку.

Посвідка на постійне проживання видається терміном на 10 років, на тимчасове – терміном на 1 рік (за винятком окремих, передбачених законодавством підстав).

У разі втрати посвідки на постійне або тимчасове проживання іноземцю або особі без громадянства оформляється та видається нова посвідка в порядку, встановленому для її обміну.

Для отримання посвідки іноземцю або особі без громадянства необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем проживання з необхідними документами.

Більше інформації за посиланням тут https://bit.ly/2P5NsYL та тут https://bit.ly/2E336On

Довідково:

Станом на перше грудня 2019 року в Чернівецькій області 7862 іноземця та особи без громадянства зареєстровано на території Чернівецької області. З них 5168 осіб документовані посвідками на постійне проживання та 2694 – посвідками на тимчасове проживання. Підставою для отримання дозволу на імміграцію здебільшого є територіальне походження іноземців та ОБГ – 2640 осіб та возз’єднання сім’ї – 2172 особи. Серед документованих посвідками на постійне та тимчасове проживання осіб – переважно громадяни РФ та Молдови, а також – країн СНД та Близького Сходу.

Посвідками на тимчасове проживання в області документовано 2694 іноземця  та ОБГ. З них у зв’язку:

  • з навчанням – 1611 осіб (з них левову частку займають громадяни Індії, а також – Гани, Єгипту, Лівії, Нігерії тощо);
  • з возз’єднанням сім’ї – 513 осіб (здебільшого громадяни РФ, Молдови, Азербайджану, Грузії, Узбекистану тощо);
  • з працевлаштуванням – 111 осіб (головним чином громадяни Туреччини, Румунії, Італії, Молдови, Болгарії тощо).

Управління ДМС у Чернівецькій області