В рамках Всеукраїнського тижня права у Полтавському коледжу нафти і газу провели правоосвітній…

В рамках Всеукраїнського тижня права у Полтавському коледжу нафти і газу провели правоосвітній захід

В рамках Всеукраїнського тижня права у Полтавському коледжу нафти і газу провели правоосвітній захід

9 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є ознайомлення школярів і студентів із базовими знаннями про свої права, уміння використовувати їх на практиці та, за потреби, захищати.

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися і працівники обласного апарату та територіальних підрозділів Міграційної служби Полтавщини. В рамках Тижня, в учнівських та студентських колективах організовано  низку право-освітніх заходів. 

Так, 10 грудня у залі для конференцій Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська Політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся  інформаційний семінар за участі головного спеціаліста із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Міграційної служби Полтавщини Наталії Терещенко.

Захід розпочали викладачі гуманітарних дисциплін, ознайомивши учнів з правами громадянина України, відповідальністю за вчинені правопорушення та провели бліц – опитування присутніх щодо їх знань законодавства. Під час зустрічі студентам було продемонстровано відео-ролик на тему «Права людини».

На семінарі головний спеціаліст міграційної служби в області Наталія Терещенко висвітлила питання щодо основних правил перебування українських громадян у країнах ЄС за умовами безвізового режиму, зауваживши на наслідках їх порушення. Акцентувала увагу на неухильному дотриманні норм міграційного законодавства при наданні адміністративних послуг не лише громадянам України, але й  іноземцям, особам без громадянства, а також біженцям та особам, які потребують додаткового захисту.

Під час спілкування обговорили переваги українського біометричного паспорту для виїзду за кордон. Спеціаліст наголосила: «Біометричний закордонний паспорт відкриває для їх власників нові можливості для подорожей з урахуванням безвізового режиму, який водночас є великою відповідальністю для всіх громадян». 

Також на зустрічі співробітник ознайомила студентів з електронними сервісами он-лайн на офіційному сайті Державної міграційної служби України, зокрема розповіла про переваги нового зручного сервісу «Чат-бот консультант».

Від присутніх надійшло чимало запитань, на які надано кваліфіковані роз’яснення. Переважно цікавилися питаннями документування біометричними паспортами, яку інформацію містить електронний чіп, правилами безвізового режиму тощо.

Управління ДМС у Полтавській області