На Буковині в рамках тижня права відбулися Відкриті уроки з роз’яснення принципів Конвенції про…

На Буковині в рамках тижня права відбулися Відкриті уроки з роз’яснення принципів Конвенції про права дитини

На Буковині в рамках тижня права відбулися Відкриті уроки з роз’яснення принципів Конвенції про права дитини

Ряд заходів в рамках Всеукраїнського тижня права за участі буковинських міграційників проведено у навчальних закладах області. Так, працівники Кельменецького РВ УДМС у Чернівецькій області спільно зі співробітниками центральної районної бібліотеки провели для школярів інформаційно-прововий всеобуч на тему "Права та обов'язки: знати, розуміти, виконувати."

Також проведено відкриті уроки з роз’яснення принципів Конвенції про права дитині у зв’язку з 30-річчям її прийняття у Глибоцькій гімназії, Яблунівському навчально-виховному комплексі Заставнівського району, Кельменецькому ліцеї, Кіцманському закладі загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів, інших навчальних установах області.

Працівники міграційної служби Буковини розповіли про проведення реформ у сфері міграції, в тому числі з протидії неврегульованій міграції, з питань громадянства, реєстрації фізичних осіб, роз’яснили зміни щодо забезпечення прав людини у міграційній сфері та відповіли на запитання школярів.

Також вони звернули увагу старшокласників на необхідність своєчасного оформлення паспорта громадянина України у вигляді картки з моменту виповнення 14 років та розповіли про переваги біометричного документа у порівняні з паспортом у вигляді книжки.

На завершення міграційники запропонували учням інтерактивну гру з визначення конвенціональних прав дитини, які забезпечує зокрема міграційна служба України.

Управління ДМС у Чернівецькій області