УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Школярам на Волині в рамках тижня права роз’яснили права дитини

Школярам на Волині в рамках тижня права роз’яснили права дитини

Школярам на Волині в рамках  тижня права роз’яснили права дитини

З 9 по 13 грудня в нашій державі проходять заходи в рамках Всеукраїнського тижня права, приуроченого до Дня прав людини, яке відзначають за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня.

Саме цього дня, 1948 року, Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй була прийнята Загальна декларація прав людини. Її перекладено 375 мовами й діалектами мов. Декларація була прямим наслідком досвіду Другої світової війни і вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. Вона мала рекомендаційний характер, містила 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інституції міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів.

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися і працівники обласного Управління Державної міграційної службиУкраїни  у Волинській області.

11 грудня, для учнів ЗОШ №9 м. Луцька співробітниками сектору юридичного забезпечення УДМС проведений урок на тему «Права людини».

Учнів ознайомили з історією виникнення прав людини, основними тенденціями у розвитку правових відносин. У формі діалогу учням розповіли на що кожна дитина має  право, зокрема право на освіту та право на відпочинок.

Сподіваємось, що інформація та знання, отримані під час бесіди, суттєво  підвищить рівень правових знань у школярів.

Управління ДМС у Волинській області