Всеукраїнський урок «Права людини» на Львівщині

Всеукраїнський урок «Права людини» на Львівщині

Всеукраїнський урок «Права людини» на Львівщині

Від початку тижня спеціалісти Міграційної служби Львівської області допомагають освітянам підвищувати роль правової освіти на території Львівщини. З тією метою у навчальних та дошкільних закладах проводили Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та святкування у цьому році 30 – ої річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Відтак, юрист Міграційної служби Львівської області Мар’яна Галуза розповіла студентам  Львівського автомобільно-дорожнього коледжу Національного університету" Львівська політехніка" про основні завдання Загальної декларацiї прав людини, до яких, шляхом освіти повинен прагнути кожен громадянин кожної держави світу.

На запрошення директора ОЗ "Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2" Оксани Мальцевої керівник Жидачівського територіального підрозділу Тетяна Чичирко розмовляла з дев’ятикласниками про права і обов’язки дитини. Розповіла учням про порядок документування першим паспортом, закликала не зволікати тих, кому виповнилося 14 років. Ознайомила учнів про порядок оформлення закордонного паспорта та правила перебування у країнах Євросоюзу у рамках безвізового режиму. А у жидачівському дошкільному закладі розповіла про права казкових героїв.

Працівники Бориславського міського відділу, на запрошення директора школи Галини Новицької, ознайомили з правами дитини  учнів 8 – 9 класів  ЗОШ № 9 І-ІІ ступенів міста Борислава. Зазначили, що низка прав у дитини, таких як право на освіту, медичну допомогу, громадянство, повагу до особистості тощо, виникає від народження. Нагадали, що діти мають не тільки права, а й обов’язки, одним із яких – документуватися паспортом громадянина України при досягненні 14-річного віку.

Особливо цікаво пройшов урок для учнів четвертого класу  Красненської ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 1 міста Красне Буського району Львівщини. Працівники Бузького територіального підрозділу у формі вікторини, на прикладі казкових героїв розповіли про права дітей та забезпечення державою всіх прав кожній дитині без будь-якої дискримінації.

Усі міграційники Львівщини, з метою ознайомити на практиці з роботою служби,  запросили дітей на екскурсію  у підрозділи. «Дні відкритих дверей» обіцяють бути цікавими.

Головне управління ДМС у Львівській області