В територіальних підрозділах УДМС Хмельниччини відбувся «День відкритих дверей» в рамках проведення…

В територіальних підрозділах УДМС Хмельниччини відбувся «День відкритих дверей» в рамках проведення інформаційної кампанії Всеукраїнського тижня права

В територіальних підрозділах УДМС Хмельниччини відбувся «День відкритих дверей» в рамках проведення інформаційної кампанії Всеукраїнського тижня права

З метою належного проведення Всеукраїнського тижня права, працівники міграційної служби області постійно організовують та активно беруть  участь у заходах інформаційного, освітнього та виховного характеру.

Одним із таких заходів, який традиційно проводиться у всіх територіальних підрозділах служби є «День відкритих дверей» для учнів місцевих шкіл області.

Так, зокрема, до Шепетівського районного відділу УДМС області завітали учні загальноосвітньої школи №1, де начальник відділу Юлія Літвін ознайомила юних відвідувачів із основними напрямками діяльності міграційної служби та звернула увагу на процедуру оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки вперше, при досягненні особою 14-ти річного віку.

Як зазначила очільниця відділу, ID-картка-це не лише документ, що посвідчує  особу власника та підтверджує громадянство, але й дає право майбутнім випускникам на реєстрацію у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке проходитиме у 2020 році.

Окрім цього, не залишилось поза увагою дітей питання щодо процедури оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, адже більшість із них виявили бажання навчатись за межами країни.

По завершенні зустрічі Юлія Літвін надала вичерпні відповіді на запитання  та побажала  підростаючому поколінню нових звершень у житті та успіхів у навчанні.

Управління ДМС у Хмельницькій області