У Рівному міграційники провели інтерактивну зустріч з іноземними студентами місцевого університету

У Рівному міграційники провели інтерактивну зустріч з іноземними студентами місцевого університету

У Рівному міграційники провели  інтерактивну зустріч з іноземними студентами місцевого університету

11 грудня відбулася зустріч працівників Міграційної служби Рівненщини з викладацьким складом, працівниками міжнародного відділу та студентами-іноземцями Національного університету водного господарства та природокористування.

На заході були присутні головний спеціаліст у справах іноземців та ОБГ Анна Катран, завідувач сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС в Рівненській області  Олександр Власиневич  разом із представниками Управління служби безпеки регіону й  Паспортного сервісу Рівного.

Інтерактивна подія відбувалася в рамках проведення Всеукраїнського тижня права та з метою роз`яснення іноземцям норми чинного законодавства щодо порядку перебування та проживання на території України, вчасного документування  посвідками на тимчасове проживання та недопущення порушень адміністративного та кримінального характеру під час навчання.

У Рівненському «воднику» нині перебуває на навчанні 217 іноземців. Тут здобувають різні спеціальності представники понад 25 країн світу.

Отож, зустріч зібрала  чимало студентів з країн Туркменістану, Ефіопії, Анголи, Еквадору, Марокко, Гани, Сьєрра-Леоне, Союзу Коморських островів та Лівії.

Іноземців цікавили питання, пов`язані з втратою  та відновленням документів, можливістю легального перебування на території Рівненщини по закінченню вищого учбового закладу.

Наприкінці учасники зустрічі обговорили відповідальність за недотримання норм міграційного законодавства нашої держави та принципи спільної співпраці по недопущення таких випадків.

Управління ДМС у Рівненській області