УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Працівники Міграційної служби Прикарпаття презентують школярам свої заходи на правову тематику

Працівники Міграційної служби Прикарпаття презентують школярам свої заходи на правову тематику

Працівники Міграційної служби Прикарпаття презентують школярам свої заходи на правову тематику

Фахівці Міграційної служби Івано-Франківщини упродовж Всеукраїнського тижня права намагаються охопити різноманітними заходами на правову тематику якомога більшу учнівську аудиторію. Є сподівання, що уроки права, презентації виступів з питань, які цікавлять школярів, неформальні зустрічі, проведення конкурсів у формі гри, дні відкритих дверей у територіальних підрозділах мають підвищити зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширити правові знання учнів, формувати уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

До прикладу у Косівському ліцеї ім. Ігоря Пелипейка відбулася презентація тематичного виступу «Права дитини», підготовленого фахівцями Косівського районного відділу міграційної служби. Заступниця керівника територіального підрозділу Надія Пишик за допомогою презентаційних слайдів розповіла ліцеїстам про основні положення Конвенції ООН про права дітей і законодавства України у сфері захисту прав дитини.

Часу на зустрічі вистачило й на те, щоб розповісти школярам про діяльність міграційної служби. В ході діалогу діти, зокрема, дізналися, як оформити сучасний електронний паспорт громадянина України у формі ID-картки вперше і про необхідність цього документу для реєстрації на ЗНО для 14-річних абітурієнтів.

Цього ж дня головний спеціаліст Івано-Франківського міського відділу УДМС в області Микола Гавриш охоче відгукнувся на запрошення від ліцею ім. В’ячеслава Чорновола. Цей навчальний заклад цьогоріч став місцем офіційної презентації Всеукраїнського тижня права для учнівської молоді обласного центру. У церемонії відкриття Тижня права взяли участь вчителі навчальних закладів Івано-Франківська, викладачі вишів, представники органів влади і місцевого самоврядування.

Як і личить за родом своєї діяльності, представник міграційної служби ознайомив слухачів з основними положеннями Закону України «Про громадянство України», особливостями дії безвізового режиму нашої країни з державами ЄС, порядком документування національним паспортом громадянина України вперше для молодих людей, яким виповнилося 14 років.

Прикметно, що на цьому спілкування з дітьми не завершилось. Воно продовжиться за кілька днів, коли школярі завітають на цікаву екскурсію до міського відділу Міграційної служби.

Управління ДМС в Івано-Франківській області