В місті Южноукраїнськ Миколаївської області розпочались заходи присвячені відзначенню в Україні…

В місті Южноукраїнськ Миколаївської області розпочались заходи присвячені відзначенню в Україні Всеукраїнського Тижня права

В місті Южноукраїнськ Миколаївської області розпочались заходи присвячені відзначенню в Україні Всеукраїнського Тижня права

В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні значно зростає роль правової освіти і правового виховання населення.

Насамперед наша увага має бути приділена дітям. Чуйною душею дитина глибоко сприймає добро та красу.

Для працівників Южнокраїнського райвідділу УДМС України в Миколаївській області Всеукраїнський Тиждень права  розпочався з відвідування Загальноосвітньої школи номер 1 м. Южноукраїнська ім. Захисників Вітчизни з метою проведення для вихованців Всеукраїнського уроку «Права людини».

Для учнів було проведено виховний захід, спрямований на роз’яснення статей Загальної декларації прав людини, поглиблення знання учнівської молоді про їх права та обов’язки.

В цей урочистий день два учня Загальноосвітньої школи номер  1 м. Южноукраїнська ім. Захисників Вітчизни отримали паспорт громадянина України для виїзду за кордон.   

Співробітники Южноукраїнського районного відділу УДМС України в Миколаївській області урочисто привітали власників  паспортів та подарували учням екземпляри Конституції України.

Також маленьким громадянам нашої Держави було розʼяснено процедуру отримання паспорта  громадянина України у вигляді пластикової ID-картки по досягненню 14-и річного віку, переваги у використанні паспорта нового зразку, захищеності від підробок та захисту суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Захід не пройшов непоміченим та знайшов відгук у серцях і свідомості наших учнів та поглибив знання учнівської молоді про їх права.

Управління ДМС у Миколаївській області