В рамках проведення Всеукраїнського тижня права Міграційною службою Львівської області проводились…

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права Міграційною службою Львівської області проводились тематичні заходи у навчальних закладах Львівщини

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права Міграційною службою Львівської області проводились тематичні заходи у навчальних закладах Львівщини

Так, в Радехівській спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземної мови з учнями 8-го класу бесідували про права дитини в Україні. Пояснили, що в залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. П’ятикласникам організували правові конкурси, а на завершення учні відтворили свої знання з правознавства у малюнках.

У Бродівському районі для  школярів Гаї-Дітковецького навчально-виховного комплексу працівники територіального підрозділу провели ряд заходів, спрямованих на підвищення рівня правових знань школярів.

Для учнів молодших класів обрано тему: «Я громадянин правової держави», а старшокласникам розповіли про необхідність знань конституційних прав громадян.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=193878928324928&id=100031084667975

Працівники Городоцького територіального підрозділу обговорили тему прав людини в Україні з учнями 10-го класу Городоцького НВК 2 "ЗОШ  1 ступеня – гімназія" та влаштували для них брейн-ринг "Чи знаєте ви право ?". Для п’ятикласників провели казкову вікторину із розповідями про права героїв казок.

Школярі Самбірської СЗШ І-ІІІ ступеня №3 імені Володимира Юричка, названої на честь учня тієї школи, який загинув захищаючи Батьківщину на сході України, мали змогу послухати лекцію на тему “Права людини” в контексті конституційно-правових механізмів захисту прав, свобод і законних інтересів громадян України.

В Труханівській середній школі з учнями 9-го класу та працівниками Сколівського територіального підрозділу відбулася бесіда про «Права дитини у сучасному світі», на якій, серед інших, обговорили питання правової культури школяра.

З п'ятикласниками Жовківської ЗОШ І-ІІІ  ступеня № 1 розмовляли про права дитини.  Розповіли про те, що разом із загальними правами людини, які належать неповнолітнім, законом передбачені і деякі особливі права дитини, специфіка яких обумовлена її потребою в особливому захисті, турботі і допомозі. Діти із задоволенням брали активну участь у обговоренні теми.

Головне управління ДМС у Львівській області