Про права дітей вустами працівників Міграційної служби Львівщини

Про права дітей вустами працівників Міграційної служби Львівщини

Про права дітей вустами працівників Міграційної служби Львівщини

У навчальних закладах Львівщини Міграційною службою Львівської області увесь тиждень проводились тематичні заходи приурочені до Всеукраїнського тижня права.

Відтак, учням Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва проведено урок,  на якому, спеціалісти Сокальського територіального підрозділу висвітлювали загальні права дитини, які гарантуються міжнародним та національним законодавством. За круглим столом обговорювали тему «Насильство над дитиною як чинник деструктивного впливу на формування її особистості». Дітей молодшого шкільного віку Сокальської загальноосвітньої школі I-III ступенів №3, у формі вікторини, ознайомили з правами казкових героїв.

Учні ВПТУ №35 Стрийщини дізнались, що дитина є повноцінним членом суспільства і також має права, деякі особливості реалізації яких обумовлені виключно тим фактором, що її фізична незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист.

Працівники Турківського територіального підрозділу під час зустрічі із школярами Турківського НВК №1, №2 та Турківської загально-освітньої школи-інтернат Турківської районної ради Львівської області говорили про правову освіту громадян, виховання правової відповідальності молоді та реалізацію прав дитини, гарантованих Конституцією та законами України.

З метою підвищення загального рівня набуття правових знань громадян, дотримання гендерної рівності, правової культури та обізнаності населення, працівники Пустомитівського територіального підрозділу обговорювали з учнями Борщовицького НВК 1-3 ступенів  Пустомитівського району з питань реалізації та захисту прав людини.

Спеціалісти Яворівського територіального підрозділу розповіли старшокласникам Яворівської ЗОШ І-ІІІ- ступенів №2 про  існування багатьох спеціальних актів про права дитини на міжнародному й національному рівні, серед яких Конвенція ООН про права дитини, прийнята 20 листопада 1989 року у Нью-Йорку. Пояснили, що усі права, які входять у Конвенцію, поширюються на всіх дітей.

Головне управління ДМС у Львівській області