Увесь минулий тиждень спеціалісти Міграційної служби Львівської області допомагали освітянам підвищувати…

Увесь минулий тиждень спеціалісти Міграційної служби Львівської області допомагали освітянам підвищувати роль правової освіти на території Львівщини

Увесь минулий тиждень спеціалісти Міграційної служби Львівської області допомагали освітянам підвищувати роль правової освіти на території Львівщини

З тією метою у навчальних закладах Львівщини проводили Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та святкування у цьому році 30 – ої річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини.

На Миколаївщині старшокласникам розповіли про дев’ять основних принципів прав дитини закріплених в міжнародно-правових документах: Декларація прав дитини 1959 року та Конвенція про права дитини 1989 років. 

А в ліцеї № 4 імені Лесі Українки та у Стебницькій гімназії № 6 імені Героїв АТО головні спеціалісти Дрогобицького міського відділу провели лекцію на правову тематику з питань міграційного законодавства. Пояснили, що дитина відповідно до Конвенції ООН про права дитини та статті 6 Сімейного кодексу України, це особа, яка не досягла 18 років. Держава взяла на себе зобов'язання захищати дітей, тому вони мають такі ж права, як і дорослі.

Спеціалісти Червоноградського міського відділу провели урок права для учнів 15-16 років Червоноградської гімназії та загальноосвітніх шкіл міста Червонограда №2, №6, №8, №10, №12. Ознайомили школярів із основними законами, які захищають права дітей. Розповідали про право дитини на особисту свободу, яка охороняється законом та недопустимість застосування до дитини насильства, погроз, інших незаконних дій.

Працівники Мостиського територіального підрозділу провели бесіду з учнями четвертого класу Мостиського навчального закладу ЗОШ 1-3 ступенів  про права дитини, в процесі якої дітям, пояснили про їхні права та обов`язки, а також наголосили про відповідальність у разі їх порушення.

У загальноосвітніх школах №1 та №2 міста Золочів працівники місцевого територіального підрозділу провели урок права у формі вікторини. Учні,  на прикладі казкових героїв,  демонстрували свої знання із правознавства,  а також розгадували правові загадки.

Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють їхні правові знання та стверджують вміння застосовувати їх в повсякденному житті.

Головне управління ДМС у Львівській області