Хочемо нагадати, що НАТО - це не лише військові ініціативи

Хочемо нагадати, що НАТО - це не лише військові ініціативи

Хочемо нагадати, що НАТО - це не лише військові ініціативи

Невоєнні напрямки діяльності НАТО ініційовані ще у 1956 році так званим Комітетом Трьох, який рекомендував розвивати їх з метою посилення внутрішньої солідарності, узгодженості та єдності Альянсу.

НАТО наряду з непрямою військовою допомогою у вигляді підготовки українських військовослужбовців інструкторами НАТО, проведення спільних навчань та постачання обладнання й екіпіровки.

Чотири з п’яти Цільових фондів НАТО з допомоги Україні, а саме: кіберзахисту; логістики; переходу від військової кар’єри і медичної реабілітації, стосуються невійськової співпраці. Розвиваючи їх, Україна отримує потужну міжнародну підтримку, допомогу у медичному забезпеченні, проведенні внутрішніх реформ, подоланні наслідків природних лих, забезпеченні енергетичної та інформаційної безпеки.

Допомоги НАТО Україні стали лікування і медична реабілітація поранених бійців, а також забезпечення обладнанням медично-лікувальних закладів України та підготовка  персоналу.

Північноатлантичний альянс бере безпосередню участь у вирішенні одного із найголовніших для українського суспільства завдань - реформуванні України, зокрема активна співпраця Україна - НАТО у сфері протидії надзвичайним ситуаціям дозволяє спільно нейтралізувати виникаючі природні лиха.  

Верховною Радою ухвалено рішення про закріплення в Конституції стратегічного курсу  на членство у НАТО. 

В перспективі поглиблена невійськова співпраця з НАТО дозволить Україні наблизитися до стандартів Альянсу, здійснити внутрішні демократичні перетворення та підвищити ефективність цивільних секторів безпеки нашої країни.

Співробітництво надасть можливість українцям відчути результати та краще зрозуміти сутність Організації.

Управління ДМС у Вінницькій області