Попереджувати ситуації торгівлі людьми навчали міграційників на тренінгу

Попереджувати ситуації торгівлі людьми навчали міграційників на тренінгу

Попереджувати ситуації торгівлі людьми навчали міграційників на тренінгу

Черкаські міграційники спільно з представниками органів місцевого самоврядування Черкаської області пройшли тренінг щодо попередження ситуацій торгівлі людьми та надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми. Фахівці БО «100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ», які провели дводенні навчання,  налагоджували зв’язок між спеціалістами різних державних структур для того, щоб максимально ефективно надавати допомогу постраждалим від торгівлі людьми. Вони переконані, що лише спільними зусиллями неурядових організацій та державного сектору маємо змогу наблизитися до подолання рабства.

Координатор напряму протидії торгівлі людьми, БО «100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ» Марина Стадник зазначила, що такі тренінги – своєрідний майданчик для обговорення. Фахівці різних структур налагоджують комунікацію між собою та обговорюють проблемні питання, що в свою чергу посилює спроможності органів державної влади та громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, надавати відповідну допомогу постраждалим.

Під час тренінгу учасники мали можливість обговорити стандарти надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми та інші нормативні документи, попрацювати в групах, розробити план реабілітації постраждалих, засвоїти комунікативні практики та прийоми активного слухання.

Захід відбувся в межах проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми», що реалізується в партнерстві з Агентством ООН з питань міграції за фінансової підтримки Mіністерства закордонних справ Королівства Норвегія, Міністерства міжнародних справ Канади та щедрої підтримки американського народу через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Управління ДМС у Черкаській області