Міжнародний день мігранта

Міжнародний день мігранта

Міжнародний день мігранта

У 2000 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 18 грудня Міжнародним днем мігранта, враховуючи велику та постійно зростаючу кількість мігрантів у світі. 

На сьогодні, нелегальна імміграція залишається стабільно високою. Велике занепокоєння викликають зростаюча кількість спроб нелегально перетнути кордони ЄС морськими шляхами та вражаюча кількість смертельних випадків, що пов’язана з цим. В однаковій мірі контрабанда та торгівля людьми, переважно дівчатами та жінками, а також і чоловіками, продовжують бентежити громадськість та представників політичних кіл. Масштаби використання злочинними організованими угрупуваннями мігрантів у примусовій праці та проституції викликають тривогу.

МОМ в Україні спрямовує свої зусилля на розв’язання нагальних міграційних проблем та забезпечення поваги людської гідності мігрантів, що відображено у всіх її програмах та проектах.

Глобальний характер міграційних проблем вимагає відповідних механізмів їх розв’язання. Незважаючи на національну та расову приналежність, віросповідання та колір шкіри, мігранти разом із громадянами країн призначення мають право на толерантне до себе ставлення та шанс змінити життя на краще.

“Міграція - є однією з характерних рис двадцять першого століття. Сьогодні це основний, невід’ємний та потенційно корисний компонент економічного та соціального життя будь-якої країни чи регіону. Питання більше не полягає в тому, чи бути міграції, а скоріше, як ефективно нею управляти, щоб зміцнити позитивні та зменшити негативні її наслідки. Поінформований вибір мігрантів, урядів країн походження та призначення, громадського суспільства та приватного сектора можуть допомогти реалізувати позитивний потенціал міграції в соціальному, економічному та політичному сенсі” зазначає пан Брансон Мак-Кінлі, Генеральний директор Міжнародної організації з міграції.

Управління ДМС у Вінницькій області