Відзначаємо Міжнародний день мігранта

Відзначаємо Міжнародний день мігранта

Відзначаємо Міжнародний день мігранта

Нині світова спільнота відзначає Міжнародний день мігранта. Адже 18 грудня 1990 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Міжнародну конвенцію про захист прав усіх робочих мігрантів і членів їх сімей.

До Міграційної служби Черкаської області щодня звертаються іноземці, які планують певний період свого життя прожити в Україні. Хтось приїхав навчатися, як от Бен-Ефраїм із Республіки Конго, зважаючи на високий рівень якості освіти в українських закладах вищої освіти. Хтось – працювати, інші – для возз’єднання із сім’єю…

Іммігрувала в Україну й Катерина. Вона – особа без громадянства з Узбекистану та багатодітна мама, для якої Україна за 19 років стала рідною. Ще у 2000 році приїхала сюди зі своєю матір’ю. Вирішила, що хоче залишитися тут назавжди. У Христинівському РС УДМС України в Черкаській області оформила дозвіл на імміграцію в Україну. Згодом отримала й посвідку на постійне проживання.

Пані Ярина у Міжнародний день мігранта тільки подає заяву на оформлення дозволу на імміграцію в Україну. 34 роки прожила у Молдові, але у 74 роки вирішила повернутися туди, де народилася − у Монастирищенський район на Черкащині.

Після отримання дозволу на імміграцію громадянка Молдови матиме змогу оформити посвідку на постійне проживання строком дії 10 років.

Загалом за 11 місяців нинішнього року до Міграційної служби Черкащини за адміністративними послугами звернулося 2300 іноземців та осіб без громадянства. Зокрема, продовжено строк перебування 399 іноземцям, оформлено 440 дозволів на імміграцію в Україну, 693 посвідки на постійне проживання та 768 посвідок на тимчасове проживання.

Управління ДМС у Черкаській області