У світі відзначають Міжнародний день мігранта

У світі відзначають Міжнародний день мігранта

У світі відзначають Міжнародний день мігранта

Сьогодні, 18 грудня, відзначають Міжнародний день мігранта.  Ця дата приурочена до подій 1990 року, коли Асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про захист прав усіх робітників мігрантів і членів їх сімей. Відтоді минули роки, а мобільність чоловіків, жінок та дітей продовжує зростати. Щороку мільйони людей вимушені покидати свої домівки шукаючи кращу роботу або кращі умови життя, однак нерідко вони вимушені залишати свої домівки з міркувань безпеки.

Станом на грудень цього року на Полтавщині перебуває на обліку понад 10 тисяч іноземних громадян, ще понад 3 тисяч перебувають тимчасово. Більшість з іноземців тут працюють або навчаються у вищих навчальних закладах.

Міграційною службою Полтавщини розпочато документування іноземних громадян та осіб без громадянства біометричними документами з 2018 року. Біометричні посвідки посвідчують особу іноземця та підтверджують законні підстави для тимчасового або постійного проживання в Україні. З початку цього року вже оформлено понад 2,3  тисячі біометричних посвідок на тимчасове проживання та більше 600 посвідок на постійне проживання. Загалом територіальним органом та підрозділами області вже оформлено понад 2,9 біометричних документів для іноземців та осіб без громадянства.

За даними ООН, на сьогодні у світі налічується близько 272 млн мігрантів та щороку їх кількість збільшується. Майже половина всіх мігрантів на планеті мешкає лише в десяти країнах: 51 мільйон - у США (19% від їх загальної кількості), по 13 мільйонів - у Німеччині й Саудівській Аравії, 12 млн - у Росії, 10 млн - у Великій Британії, 9 млн - в ОАЕ, по 8 млн - у Франції, Канаді й Австралії, 6 млн - в Італії.

Управління ДМС у Полтавській області