УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Начальник Головного управління Державної міграційної служби в Донецькій області провів лекцію зі…

Начальник Головного управління Державної міграційної служби в Донецькій області провів лекцію зі студентам Маріупольського державного університету

Начальник Головного управління Державної міграційної служби в Донецькій області провів лекцію зі студентам Маріупольського державного університету

У рамках Всеукраїнського тижня права начальник Головного управління Державної міграційної служби у Донецькій області Євген Микитенко прочитав лекцію «Інститут громадянства України: правовий аналіз та перспективи розвитку» студентам-правникам Маріупольського державного університету.

Під час лекції Євген Вікторович визначив поняття інституту громадянства, його значення та місце серед інших інститутів конституційного та адміністративного права, звернувши увагу присутніх на особливості правового регулювання громадянства України на сучасному етапі, права та обов'язки, які витікають зі статусу громадянина. Також Євген Вікторович поділився практичним досвідом вирішення юридичних питань, пов’язаних, зокрема, із правовим статусом іноземців в Україні.

Скориставшись нагодою, студенти запитали в очільника обласного управління Державної міграційної служби про підстави для припинення громадянства й особливості подвійного громадянства та перспективи його визнання в Україні.

Перед лекцією відбулася зустріч Євгена Микитенка з проректором з міжнародних зв’язків МДУ, радником голови Донецької облдержадміністрації, професором Миколою Трофименком, деканом економіко-правового факультету, професором Романом Толпежніковим  та в. о. завідувача кафедри права та публічного адміністрування, доцентом Євгеном Черних.

Під час зустрічі було обговорено напрями подальшої співпраці з метою підвищення якості підготовки юристів у Маріупольського державного університету, в тому числі питання організації практики та працевлаштування студентів університету у Головному управлінні ДМС у Донецькій області.

Головне управління ДМС у Донецькій області