ID-картка - обов’язковий документ для реєстрації на ЗНО, яка розпочнеться вже з 3 січня

ID-картка - обов’язковий документ для реєстрації на ЗНО, яка розпочнеться вже з 3 січня

ID-картка - обов’язковий документ для реєстрації на ЗНО, яка розпочнеться вже з 3 січня

Звертаємо увагу батьків, вчителів та учнів 8-11 класів, яким виповнилося 14 років, на необхідність  своєчасного оформлення першого паспорта громадянина України!

ID-картка не лише посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України, але й дає право майбутнім випускникам на реєстрацію у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке проходитиме у 2020 році.

У відповідності до інформації Українського центру оцінювання  якості освіти встановлені наступні терміни реєстрації для участі в ЗНО:

  •  з 03 по 24 січня 2020 року – реєстрація на пробне ЗНО;
  •  з 03 лютого по 24 березня 2020 року - реєстрація на ЗНО.

До того ж, незабаром зимові канікули і, якщо ви плануєте подорож за кодон з дитиною, якій виповнилося 14 років, то ID-картка є обов’язковим документом для оформлення закордонного паспорта.

Радимо врахувати терміни оформлення і не відкладати справи наостанок - щороку виникає чимало форс-мажорів напередодні реєстрації на ЗНО, зриваються поїздки та трапляються інші неприємні ситуації внаслідок відсутності паспорта.

Нагадуємо: для осіб, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше - документ оформлюється БЕЗКОШТОВНО.      

Оформити ID-картку просто. Для цього необхідно:

  • звернутися за місцем реєстрації до районного відділу Міграційної служби. Перелік адрес за посиланням https://dmsu.gov.ua/zaporizhzhia/pidrozdily.html;
  • можна попередньо записатися на прийом за допомогою сервісу «Електронна черга» - https://dmsu.gov.ua/services/online.html або отримати талон безпосередньо у підрозділі Міграційної служби;

Перелік необхідних документів можна переглянути на сайті ДМС за посиланням https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni/id-vidacha-pasporta-gromadyanina-ukrajni-u-formi-kartki-po-dosyagnennyu-14-richnogo-viku-vpershe.html

 

У разі виникнення додаткових запитань - «гаряча лінія» УДМС (061) 236-75-45

 

Завітайте до нас, будемо раді бачити вас у наших підрозділах!

Управління ДМС у Запорізькій області