На Буковині примусово видворять громадянина Молдови

На Буковині примусово видворять громадянина Молдови

На Буковині примусово видворять громадянина Молдови

Двох громадян Республіки Молдова, які ухилялися від виїзду після завершення терміну перебування на території України, виявили новоселицькі та кельменецькі міграційники у співпраці зі співробітниками Кельменецького ПВ ГУ НП у Чернівецькій області.

Обох порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП, у Новоселиці до іноземки застосовано штраф у розмірі 2000 грн., у Кельменцях іноземця оштрафовано на 3400 грн.

Щодо останнього міграційною службою раніше приймалося рішення про примусове повернення, яке той проігнорував. Тож керівництво УДМС у Чернівецькій області скерувало до Першотравневого районного суду м. Чернівців матеріали для прийняття рішення про його примусове видворення з території України. Суд пристав на аргументи працівників ДМС й ближчим часом злісного порушника міграційного законодавства буде поміщено до ПТПІ.

Водночас у Кельменцях міграційники притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП громадянина Республіки Молдова, який у визначені законодавством терміни не здійснив обмін посвідки на постійне проживання по досягненню 45-річного віку. На порушника накладено стягнення у розмірі 1900 грн.

Управління ДМС у Чернівецькій області