Чотирнадцятирічним школярам для ЗНО треба мати ІD-картку

Чотирнадцятирічним школярам для ЗНО треба мати ІD-картку

Чотирнадцятирічним школярам для ЗНО треба мати ІD-картку

Вже з початку лютого 2020 року розпочнеться реєстрація на незалежне оцінювання. Особи, яким виповнилося 14 років та хочуть використати право на навчання у вишах в Україні, мають обов'язок подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України, без якого реєстрація на незалежне оцінювання неможлива.

Міграційна служба Львівщини робить все можливе, щоби школярі встигли до ЗНО оформити паспорт, але слід розуміти, що такий документ виготовляється в Києві протягом 20 робочих днів.  

Аби уникнути ажіотажу, для оформлення ІD-картки слід вчасно звернутися у територіальний підрозділ служби за місцем реєстрації особи. Для цього можна попередньо записатися на зручний час у електронній черзі на сторінці ДМС України або подати необхідні документи через поточну чергу в територіальних підрозділах за зареєстрованим місцем проживання.

Все просто! Працівнику міграційної служби надається свідоцтво про народження, ідентифікаційний код дитини, оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного із них, які на момент народження перебували у громадянстві України та код одного із батьків. У разі, якщо один із батьків іноземець – потрібна довідка про набуття дитиною громадянства України (детальна інформація - за посиланням).

В біометричний документ необхідно внести інформацію про реєстрацію дитини, яку у вигляді довідки надає орган місцевого самоврядування.

Для усіх, хто звертається для оформлення паспорта вперше, така послуга є безкоштовною.

Головне управління ДМС у Львівській області