Майже 3 тисячі неврегульованих мігрантів виявили на Київщині у 2019 році

Майже 3 тисячі неврегульованих мігрантів виявили на Київщині у 2019 році

Майже 3 тисячі неврегульованих мігрантів виявили на Київщині у 2019 році

За минулий рік працівники міграційної служби Києва і області викрили 2828 неврегульованих мігрантів і 6843 порушника міграційного законодавства.

Працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області ведуть активну боротьбу з нелегальною міграцією: систематично перевіряють столичні ринки, гуртожитки, заклади громадського харчування, залізничні станції та автовокзали з метою виявлення порушників правил перебування в Україні.

Протягом 2019 року на Київщині виявили 2828 неврегульованих мігрантів. Щодо них прийнято 2590 рішень про примусове повернення і 238 - про примусове видворення за межі України.

За цей же період часу 6843 особи були  притягнуті  до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Серед них як громадяни інших країн, які знехтували правилами перебування в Україні, так і наші співвітчизники, котрі порушили порядок працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла іноземцям та їх реєстрації.

Нагадуємо, що перебування іноземців та осіб без громадянства на території України можливе виключно за умови дотримання міграційного законодавства нашої країни.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області