Чотирьох порушників міграційного законодавства затримали у центрі Львова

Чотирьох порушників міграційного законодавства затримали у центрі Львова

Чотирьох порушників міграційного законодавства затримали у центрі Львова

На самий Старий Новий рік, 14 січня 2020 року, у перлині Галичини – славному місті Лева, службовцями Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції міграційної служби Львівщини спільно з прикордонниками та працівниками правоохоронних органів  Львівській області виявлено чотирьох порушників міграційного законодавства.

До одного із них, громадянина Узбекистану, 20 серпня минулого року, вже приймалось рішення про примусове повернення в країну походження, яке він не виконав.

Порушник вирішив відсвяткувати новорічні та різдвяні свята у Львові, ще заробити грошенят. Колядувати іноземець не вмів, тому взявся доглядати трьох громадян Туреччини в одному із хостелів міста, ставши для них годувальником та сторожем.

В процесі спілкування з неврегульованими мігрантами з Туреччини та перевірки їх документів з’ясувалося, що вони потрапили на територію України поза пунктом пропуску, з метою подальшого виїзду в країни Євросоюзу.  

На вищезазначених чотирьох порушників за порушення правил перебування в Україні,  тобто проживання без документів  на  право проживання  в Україні складено протоколи за частиною першою статті 203 КУпАП та накладено стягнення на загальну суму 6800 гривень, яке буде сплачено в дохід держави.

Галицький суд міста Львова прийняв рішення про затримання та поміщення громадянина Узбекистану до Волинського ПТПІ. Громадяни Туреччини примусово повернуться в країну походження із забороною в’їзду на територію України терміном на три роки.

Головне управління ДМС у Львівській області