Торік з Івано-Франківщини видворили 208 іноземних громадян

Торік з Івано-Франківщини видворили 208 іноземних громадян

Торік з Івано-Франківщини видворили 208 іноземних громадян

За участю керівників структурних і територіальних підрозділів в УДМС України в Івано-Франківській області відбулася робоча нарада, в ході якої були підбиті підсумки діяльності міграційників Прикарпаття у році, що минув.

Найбільше уваги учасники наради зосередили на результатах та аналізі діяльності у сфері протидії незаконній міграції іноземців. Як наголосив керівник Управління Сергій Саїв, саме функція запобігання та виявлення фактів неконтрольованого перебування громадян інших країн на території України є пріоритетною у діяльності міграційної служби, а результати вжитих заходів на цьому напрямку з огляду на події на Донбасі мають важливе значення для забезпечення як національної безпеки, так і публічної безпеки людей. У цьому плані працівники міграційної служби області налагодили дієву співпрацю і взаємодію з правоохоронними органами, а також не відмовлялися від сприяння і допомоги небайдужих громадян. Таким чином упродовж минулого року в області виявлено та притягнуто до  відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень понад півтисячі осіб з числа іноземців та громадян України.

Основні зусилля зосереджувалися на виявленні фактів незаконного ( неконтрольованого) перебування іноземних громадян на території України. Коротко про результати мовою цифр.

  • упродовж року, що минув, міграційники Прикарпаття спільно з правоохоронними органами  виявили 208 неконтрольованих мігрантів ( роком раніше - 200, а назагал за 3 останніх роки в області було виявлено понад півтисячі іноземців, які незаконно перебували в Україні). Практично усі особи-правопорушники після притягнення до адміністративної відповідальності (сплати штрафів) змушені були виїхати з України;
  • стосовно 23 іноземців-нелегалів, які ухилялися від виконання рішень про примусове повернення в країни походження, судами прийнято рішення про примусове видворення з України. У кожному разі працівники міграційної служби супроводжували осіб цієї категорії до пунктів перетину державного кордону з метою виконання рішень судів про примусове видворення у повному обсязі;
  • щодо кожного четвертого іноземця ( 50 осіб), які порушили правила перебування в Україні, прийнято рішення про заборону подальшого в'їзду в нашу країну на визначений період.
  • 38 іноземцям-правопорушникам було скорочено строк перебування і зобов'язано достроково покинути територію України;
  • у 2019 році працівники Міграційної служби виявили 7 фактів використання іноземцями недійсних документів з ознаками підроблення, що використовувалися з метою легалізації перебування в Україні. Органи Нацполіції за цими фактами здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях.

Управління ДМС в Івано-Франківській області