Завдяки роботі Міграційної служби Львівщини майже 1 млн 700 тис гривень сплачено порушниками в…

Завдяки роботі Міграційної служби Львівщини майже 1 млн 700 тис гривень сплачено порушниками в дохід нашої держави

Завдяки роботі Міграційної служби Львівщини майже 1 млн 700 тис гривень сплачено порушниками в дохід нашої держави

Вже від початку 2020 року Управлінням з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції міграційної служби Львівщини прийнято 17 рішень про примусове повернення нелегальних мігрантів в країну походження.

Відпрацьовуються не тільки місця можливого незаконного перебування іноземців та осіб без громадянства, а й проводиться превентивна робота, в процесі якої даних осіб ознайомлюють з основними правами, обов’язками та правовим регулюванням їх реєстрації під час перебування на території України.

Проте є такі, що намагаються все ж оминути закон. Для них застосовуються різні заходи впливу. Так, за 2019 рік примусово повернулися додому 382 неврегульованих мігранти, із них 32 заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки. До адміністративної відповідальності притягнуто 852 порушників міграційного законодавства. Лише за ознаками порушення правил перебування в Україні, тобто проживання без документів на право проживання в Україні, до 793 осіб складено протоколи відповідно до частини першої статті 203 КУпАП.

До 78 іноземців – порушників правил дорожнього руху, які не заплативши штраф покинули нашу країну, а п’ятьом із них за водіння автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння, заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки.

Чотирьом неврегульованим мігрантам скоротили строк перебування, а п’ятьом скасували посвідки на тимчасове перебування в нашій державі та дванадцятьох помістили у ПТПІ.

Загалом на порушників міграційного законодавства у 2019 році накладено штрафів на суму близько 1 млн 800 тис гривень, з яких в дохід держави Україна сплачено майже 1 млн 700 тис гривень.

Слід сказати, що робота з нагляду та контролю, запобігання і протидії нелегальній міграції та інших порушень законодавства України на територіях обслуговування міста Львова та області проводиться постійно та знаходиться на контролі у керівника міграційної служби Львівщини.

Головне управління ДМС у Львівській області