Про спільні напрацювання Міграційної служби та органів реєстрації говорили в Городищі

Про спільні напрацювання Міграційної служби та органів реєстрації говорили в Городищі

Про спільні напрацювання Міграційної служби та органів реєстрації говорили в Городищі

У Городищенському районному секторі Управління ДМС України в Черкаській області проведено семінар-нараду з питань реєстрації місця проживання та зняття з реєстраційного обліку. Завідувач сектору Руслана Шевченко з відповідальними особами органів місцевого самоврядування Городищенського району обговорювали результати та ефективність спільної роботи у напряму реєстрації місця проживання та зняття з реєстраційного обліку.

Представникам органів місцевого самоврядування надані роз’яснення вимог законодавства України, зокрема, щодо оформлення матеріалів із питань реєстрації місця проживання та зняття з реєстраційного обліку, порядку передачі їх до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Управління ДМС України в Черкаській області.

Окремо зупинилися на питаннях перебування іноземців в Україні, перевірці законності їх перебування на території України, реєстрації місця проживання (знятті з реєстраційного обліку) по посвідках на тимчасове та постійне проживання. А також на аспектах дотримання іноземцями та особами без громадянства міграційного законодавства України з питань перебування, працевлаштування, здійснення підприємницької діяльності, за порушення яких передбачається адміністративна відповідальність.

Нагадуємо, для реєстрації місця проживання слід звернутися до органів реєстрації, пошук яких можна здійснити за допомогою сервісу «ОРГАНИ РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ» на сайті ДМС → https://dmsu.gov.ua/services/regauth.html

Управління ДМС у Черкаській області