УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

4500 іноземців в Запорізькій області стали власниками біометричних посвідок

4500 іноземців в Запорізькій області стали власниками біометричних посвідок

4500 іноземців в Запорізькій області стали власниками біометричних посвідок

На сьогодні в Запорізькій області постійно проживає майже 14 тисяч іноземців та осіб без громадянства, більше 4 тисяч знаходяться на тимчасовій основі. Основним документом, що підтверджує їх легальний статус в Україні  є посвідка на постійне або тимчасове місце проживання.

З грудня 2018 року підрозділи Міграційної служби оформляють іноземцям лише біометричні посвідки.

Станом на сьогодні УДМС вже оформлено:

  • 3436 біометричних посвідок на тимчасове проживання;
  • 1050 на постійне проживання.

Нагадаємо, що нові документи для іноземців, що проживають в Україні на постійній основі, видаються строком на 10 років та не підлягають обміну при досягненні 25- та 45-річного віку. У разі втрати посвідки іноземцю або особі без громадянства оформляється та видається нова посвідка в порядку, встановленому для її обміну.

Важливо, що біометричні посвідки нового зразка, які оформляються в Україні, відповідають найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів. Їх незаперечими перевагами є:

  • зручна форма пластикової картки;
  • зносостійкість;
  • вмонтований електронний чіп;
  • захищеність від підроблення, копіювання та крадіжки особистих даних.

Щоб отримати посвідку іноземець або особа без громадянства має звернутися в підрозділ міграційної служби за місцем проживання з необхідними документами.

Підстави для оформлення, список необхідних документів та вартість можна переглянути за посиланням https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumentuvannya-inozemcziv.html

Звертаємо увагу, що за допомогою електронних сервісів «Перевірка стану оформлення документів» та #ДМС_БОТ у месенджерах Viber та Telegram, іноземні громадяни мають змогу перевірити статус оформлення  своїх документів.

Сервіси є безоплатними та доступними у будь-який час.

Управління ДМС у Запорізькій області