В Миколаєві відзначено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

В Миколаєві відзначено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

В Миколаєві відзначено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27-го січня начальник УДМС України в Миколаївській області Володимир Іванов разом з представниками міської й обласної влади, керівниками державних установ разом з мешканцями міста прийняли участь у покладанні квітів до памʼятнику жертв Голокосту.

День пам’яті   Голокосту — нагадування про всесвітню трагедію, про масове вбивство євреїв у всіх європейських державах. В цей день увесь світ згадує страшну трагедію, яка забрала життя мільйонів безневинно загиблих людей під час Голокосту в роки Другої світової війни, вся планета сумує за загиблими та шанує живих.

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і що отримало назву - Голокост призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини.

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати...

Управління ДМС у Миколаївській області