У Звенигородці проведено зустріч із здобувачами професійної освіти

У Звенигородці проведено зустріч із здобувачами професійної освіти

У Звенигородці проведено зустріч із здобувачами професійної освіти

Про правову безоплатну допомогу громадянам України та іноземцям говорили зі студентами Звенигородського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів провідний спеціаліст Звенигородського РВ Управління ДМС України в Черкаській області Андрій Смотрун та головний спеціаліст «Звенигородського бюро правової допомоги» Лілія Дзюба.

Протягом зустрічі студентам розповіли про єдині для всіх громадян України правила оформлення біометричних документів, що затверджені постановами КМУ від 25.03.2015 № 302 (ID-картка) та від 07.05.2014 № 152 (паспорт для виїзду за кордон.) Не оминули увагою поняття «ідентифікації» особи, без якої жоден не може бути документований паспортом.

Окрім цього, поговорили про основні правила перебування іноземців в Україні, зокрема за умовами безвізового режиму та наслідках порушення іноземцями та особами без громадянства законодавства України з питань перебування, працевлаштування, здійснення підприємницької діяльності.

Андрій Смотрун також презентував здобувачам професійної освіти електронні сервіси ДМС, що дають змогу спростити отримання адміністративних послуг, які надаються Державною міграційною службою України, та не згаяти час.

Управління ДМС у Черкаській області