Львівською міграційною службою у 2019 році в місцеві бюджети міста й області перераховано майже…

Львівською міграційною службою у 2019 році в місцеві бюджети міста й області перераховано майже 77 млн гривень ще й більше 2 млн гривень у бюджет держави

Львівською міграційною службою у 2019 році в місцеві бюджети міста й області перераховано майже 77 млн гривень ще й більше 2 млн гривень у бюджет держави

Керівник  міграційної служби Львівської області Ярослав Скиба провів робочу зустріч, на якій підсумував діяльність роботи територіальних та структурних підрозділів за рік, що минув. В процесі наради розглядались важливі питання, серед яких рівень обслуговування громадян та етика державного службовця. Особливу увагу керівник приділив підсумковому аналізу роботи і внесок у бюджет області за 2019 рік.

Для пересічного громадянина, важливою є інформація про користь та доцільність існування будь-якої служби. Так от, Львівською міграційною службою, лише за платні адміністративні послуги, у місцеві бюджети міста та області перераховано 76 млн 570 тис  гривень. Із них, левову частку отримав бюджет міста Лева – 40 млн 311 тис гривень.

Найбільше коштів 17 млн 600 тис гривень перерахували у Галицький район міста Львова, а серед районів області лідирує місто Дрогобич – майже 3 млн 500 тис гривень, Стрий та Яворів – близько 3 млн гривень і більше 2 млн Самбір.

В дохід держави загалом від сплати штрафів порушниками міграційного законодавства й за надходження коштів по сплаті державного мита, пов’язаного з видачею та оформленням закордонних паспортів (посвідок) та паспортів громадянина України від міграційної служби Львівщини надійшло 2 млн 500 тис гривень.

Ще ряд послуг, таких як оформлення ID-картки вперше та 22 тис 950 за 2019 рік вклеювань фотокарток у паспорт-книжечку при досягненні 25-и та 45-и річного віку, міграційною службою надаються безоплатно.

Натомість міграційна служба Львівщини отримала субвенції, тобто кошти, які призначені для цільових потреб (сплати оренди, ремонту приміщень, оновлення оргтехніки чи придбання канцтоварів), від органів місцевого самоврядування лише Яворівщини, Золочівщини, Миколаївщини та Бродівщини в сумі 750 тис 649 гривень для розвитку територіальних підрозділів служби.

Звичайно ж, ця сума є мізерною та недостатньою  аби покращити рівень обслуговування громадян. Адже щоденно у Львівську міграційну службу за адміністративними послугами звертаються громадяни, часто із особливими потребами, для зручності яких необхідне певне обладнання:  пандуси, таблиці Брайля для незрячих тощо.

Керівником міграційної служби докладається максимум зусиль аби покращити умови праці для працівників ввіреної йому служби, для надання якісних послуг громадянам у комфортних умовах. В свою чергу сподіваємось на розуміння від органів місцевого самоврядування, бо міграційна служба створена для людей!

Головне управління ДМС у Львівській області