У Полтаві вшанували пам'ять Героїв Крут

У Полтаві вшанували пам'ять Героїв Крут

У Полтаві вшанували пам'ять Героїв Крут

Україна 29 січня вшановує пам'ять Героїв бою під Крутами, який відбувся 101 рік тому.

З цієї нагоди у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбувся меморіальний захід до Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут. Вшанувати пам’ять загиблих за Україну героїв до музею прийшли керівники області, науковці, бібліотечні працівники, студентство та учнівська молодь. Працівники міграційної служби області також долучись до меморіального заходу.

Полтавців, які трагічно загинули в бою на залізничній станції Крути в 1918 році, згадали поіменно та вшанували хвилиною мовчання. На знак пошани до загиблих поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку, Загиблим Українським Козакам та Меморіалу пам’яті загиблих учасників АТО на Алеї Героїв.

Також до Дня пам’яті Героїв Крут  та 100-річчя Української революції презентували третю книгу  тритомного видання «Українська революція 1917-1921. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи» та фільм «100 років Української революції. Полтавщина. Фільм третій». Вони виготовленні за кошти обласного бюджету на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Управління ДМС у Полтавській області