УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

За січень в Запоріжжі виявлено майже на 60 % більше незаконних мігрантів, ніж за аналогічний період…

За січень в Запоріжжі виявлено майже на 60 % більше незаконних мігрантів, ніж за аналогічний період тогоріч

За січень в Запоріжжі виявлено майже на 60 % більше незаконних мігрантів, ніж  за аналогічний період тогоріч

Усього з початку року, в тому числі і за участю правоохоронних органів, було виявлено 33 неврегульованих мігранта, що на 57% більше, ніж за перший місяць минулого року. Більшість порушників, громадяни з Азербайджану, Узбекистану, Російської Федерації, Вірменії, Королівства Марокко та Індії, були виявлені у Запоріжжі.

Також 98 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. В минулому році, за аналогічний період, був притягнений 61 порушник.

Ще одному іноземцю скорочено термін перебування в Україні та 8 заборонено в’їзд на територію України на 3 роки.

Важливо! Вкотре нагадуємо громадянам, що законодавством України передбачено адміністративну відповідальність за порушення міграційних правил - як для іноземців, які не мають законних підстав перебувати в Україні, так і для наших співгромадян:

  • ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» - штраф від 1700 до 5100 грн.
  • ст. 204 КУпАП «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів»  - штраф від 1700 до 3400 грн.
  • ст. 205 КУпАП «Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства» - штраф від 340 до 680 грн.
  • ст. 206 КУпАП «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг» - штраф від 5100 до 8500 грн.

А іноземцям, які під час попереднього перебування на території України не виконали рішення органів державної влади, уповноважених накладати адміністративні стягнення, буде заборонено в’їзд на 3 роки.

Управління ДМС у Запорізькій області