У Кропивницькому розглянули питання документування засуджених

У Кропивницькому розглянули питання документування засуджених

У Кропивницькому розглянули питання документування засуджених

Питання паспортизації та дотримання прав засуджених в установах виконання кримінальних покарань Кіровоградської область обговорили на нараді Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

За словами заступника управління з питань дотримання прав засуджених та осіб узятих під варту Наталії Білак чимало засуджених перебувають в установах виконання покарань без документів, що посвідчують особу. Причини різні: втрата, вилучення паспортів у ході проведення досудового розслідування, а деякі засуджені взагалі не були документовані паспортом. Саме налагодити взаємодію у питаннях повернення паспортів засудженим та оформлення нових документів було запрошено представників різних відомств.

Проблемні питання щодо оформлення паспортів громадянина України окреслила Ольга Люненко - начальник Подільського районного відділу у м. Кропивницький УДМС. Актуальним залишається процедура ідентифікації особи та оформлення ID-картки засудженим вперше по досягненню 18 років та з тимчасово окупованих територій.

Загалом торік Подільським РС, на території обслуговування якого розташований найбільший в області заклад виконання покарань, було документовано ID-карткою 81 засудженого та вклеєно фото по досягненню віку 3 особам.

Управління ДМС у Кіровоградській області