Від початку року на Львівщині нелегальних мігрантів не поменшало

Від початку року на Львівщині нелегальних мігрантів не поменшало

Від початку року на Львівщині нелегальних мігрантів не поменшало

Працівники міграційної служби Львівщини, попри січневі свята, якими багатий цей місяць, притягнули до адміністративної відповідальності майже стільки ж порушників міграційного законодавства, як в грудні 2019 року.

У січні поточного року, лише за ухилення від виїзду після закінчення відповідного строку перебування на території України, працівниками Управлінням з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції Міграційної служби Львівщини прийнято 34 рішення про примусове повернення нелегальних мігрантів в країну походження, п’ятьом з яких заборонили в’їзд на територію України терміном на 3 роки.

У січні до адміністративної відповідальності притягнуто 75 осіб за порушення міграційного законодавства, із них 64 іноземці – за частиною першою статті 203 КУпАП.

  • 34 іноземці ухилялися від виїзду з території нашої країни;
  • 30 іноземців своєчасно не здійснили реєстрацію.

Дев’ятьох громадян України за невжиття заходів для забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства міграційники Львівщини притягнули до відповідальності відповідно до 205 статті адміністративного кодексу.

Двом іноземним громадянам скоротили строк тимчасового перебування на території України та відносно ще двох іноземців прийняті рішення про примусове видворення. Одного неврегульованого мігранта поміщено в ПТПІ, а другого видворено в примусовому порядку в країну походження.

Загалом на порушників міграційного законодавства у січні 2020 року накладено штрафів на суму більше 138 тис гривень, з яких в дохід держави Україна сплачено майже 133 тис гривень.

Головне управління ДМС у Львівській області