Учасники тренінгу аналізували проблематику торгівлі людьми

Учасники тренінгу аналізували проблематику торгівлі людьми

Учасники тренінгу аналізували проблематику торгівлі людьми

 Троє фахівців міграційної служби Івано-Франківської області успішно виконали програму одноденного тренінгу «Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми». У надзвичайно інформативному і важливому для використання у практичній діяльності заході взяли участь представники Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, яка створена в Івано-Франківській обласній держадміністрації.

Учасники тренінгу отримали можливість детально обговорити аспекти повноважень і взаємодії суб’єктів ( органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій) у сфері протидії торгівлі людьми, ключові завдання в організації надання постраждалим особам комплексної реінтеграційної допомоги.

Вдячність організаторам тренінгу - БО «Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» і тренерам – Марині Пасєчник (керівниці Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми) та Інні Сабадош (очільниці Закарпатської правозахисної жіночої організації «Веста»). Відчувалося, що вони не тільки досконало знають проблематику, але й небайдужі до того, щоб якомога менше українських громадян як за кордоном, так і в Україні потрапляли у тенета сучасної работоргівлі, пов’язаної з елементами трудової експлуатації, використання в порнобізнесі, примусовим втягненням у зайняття жебрацтвом тощо.

Учасники тренінгу отримали можливість підвищити свій рівень поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити її причини, форми та ознаки. 

Управління ДМС в Івано-Франківській області