У Міграційній службі Житомирщини провели експрес-навчання для працівників територіальних органів…

У Міграційній службі Житомирщини провели експрес-навчання для працівників територіальних органів щодо внесення кваліфікованого електронного підпису

У Міграційній службі Житомирщини провели експрес-навчання для працівників територіальних органів щодо внесення кваліфікованого електронного підпису

В обласному Управлінні Державної міграційної служби Житомирщини із працівниками територіальних підрозділів УДМС провели навчання щодо надання громадянам послуги із внесення кваліфікованого електронного підпису на ID-картку.

У ході навчань відпрацьовувались стандартні операційні процедури, які передбачені при наданні відповідної адміністративної послуги.

Як зазначив керівник міграційної служби Житомирщини Анатолій Федорчук, дана послуга є безкоштовною та доступною для громадян, які досягли 18-річного віку. Термін дії сертифікатів ключів КЕП становить 2 роки.

Дану послугу можна отримати двома способами: одразу після отримання нової ID-картки – у територіальному підрозділі ДМС за місцем реєстрації особи або записати на раніше видану ID-картку – у будь-якому територіальному підрозділі ДМС, незалежно від місця реєстрації.

Для здійснення запису КЕП на безконтактний електронний носій ID-картки знадобиться РIN-код (PIN 2), який особисто вказується власником ID-картки під час її отримання. Також умовою отримання КЕП є наявність власної електронної адреси.

Зазначимо, що оформлення КЕП та внесення його на чіп ID-картки не є обов’язковим і здійснюється за бажанням.

Управління ДМС у Житомирській області