УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Декларуймо відповідально!

Декларуймо відповідально!

Декларуймо відповідально!

З метою завчасної підготовки до етапу електронного декларування — 2020 для працівників апарату та територіальних підрозділів УДМС України в Тернопільській області протягом двох днів 30 та 31 січня 2020 року проводилися тренінги щодо особливостей застосування змін в антикорупційному законодавстві під час проведення кампанії декларування — 2020.

Під час тренінгу головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції Роман Башуцький та внутрішній тренер Галина Плакущенко проаналізували всі розділи е-декларації, дали відповіді на найбільш поширені запитання, які виникли у суб’єктів декларування у перші тижні кампанії декларування 2020, зокрема внесення унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; заповнення інформації щодо отриманих доходів; внесення відомостей про банківські та інші фінансові установи.

Особливу увагу звернули на строки подання різних видів декларацій, а також повідомили кому і як необхідно подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Окрім того, на тренінгах присутніх познайомили з поняттям аномії. Спокуса і пов’язані з нею ситуації виникають тоді, коли ми стаємо перед вибором між цінністю та вигодою. Поведінка, що веде до отримання вигоди порушує цінності, проте поводження згідно з цінностями неминуче позбавляє нас вигоди, а третього виходу нам не дано. Учасники тренінгу розглянули ефект аномії на практичному прикладі та спільно проаналізували його результати.

Управління ДМС у Тернопільській області