Щоб відпустка із дітьми пройшла із задоволенням-подбайте про паспортний документ заздалегідь!

Щоб відпустка із дітьми пройшла із задоволенням-подбайте про паспортний документ заздалегідь!

Щоб відпустка із дітьми пройшла із задоволенням-подбайте про паспортний документ заздалегідь!

Сьогодні у стінах Управління гамірно, адже оформити біометричний паспортний документ, що дасть змогу подорожувати за кордон завітали разом із батьками маленькі хмельничани, які стануть головними героями своїх перших поїздок до іноземних країн.

Міграційною службою області така адміністративна послуга надається дітям із моменту їх народження, а процедура подачі документів займає від 5 до 10 хвилин часу.

Для оформлення біометричного закордонного паспорта батькам необхідно подати:

  • заяву-анкету (якщо особа не досягла 16-ти річного віку);
  • свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави. Якщо батьки або один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру);
  • паспорт громадянина України у формі ID-картки обов’язковий для осіб, що досягли 14-річного віку;
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;
  • у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Вартість оформлення такого документа становить:

  • 682 грн( до 20 робочих днів);
  • 1034 грн( до 7 робочих днів)

Нагадуємо,  що подати заяву на оформлення паспорта для виїзду за кордон можна незалежно від місця реєстрації у будь-якому територіальному підрозділі міграційної служби області, у  Хмельницькому центрі обслуговування громадян  «Паспортний сервіс» ДП «Документ» або ж центрах надання адміністративних послуг.

Управління ДМС у Хмельницькій області